Conducere

Cristian Marius Bădescu

Secretar de stat

Cristian Marius Bădescu a fost numit în funcția de secretar de stat pentru Afaceri europene la data de 19 februarie 2016. Este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din anul 1999. Anterior, a activat ca expert parlamentar în cadrul Camerei Deputaților a României.

Pe parcursul carierei diplomatice, a îndeplinit responsabilități atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe cât și în serviciul diplomatic exterior, cu peste zece ani petrecuți în funcții de management. În perioada 2010-2016, a ocupat poziția de Reprezentant Permanent Adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană, reprezentant COREPER I. Anterior, în intervalul 2005-2009, a fost Director al Departamentului pentru Politici UE din Ministerul Afacerilor Externe, co-prezidând comitetul de coordonare a pozițiilor României în domeniul Politicilor sectoriale ale Uniunii Europene. În perioada 2001-2005, și-a desfășurat activitatea în cadrul Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva și organizațiile internaționale, fiind responsabil de problematica migrației și refugiaților. Între anii 1999 și 2001, a fost diplomat în Centrala Ministerului Român al Afacerilor Externe.

Este absolvent al Universității Politehnice din București, Facultatea de Mecanică Fină, promotia 1993. A obținut titlul de Master în Studii Administrative la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, în 1996, și, în 1998, de Master în Relații Internaționale al Institutului European de Înalte Studii Internaționale (Nisa/Berlin) al Centrului Internațional de Formare Europeană (CIFE) din Nisa, Franța, unul din cele 6 institute academice europene finanțate de Comisia Europeană. Începând cu anul 2015, este membru al Consiliului de Administrație al Board-ului Administrativ al CIFE. În august 2006, a absolvit programul Executive Seminar: EU Governance al Hertie School of Governance de la Berlin. De asemenea, este absolvent, în 2008, al programului de Studii de Securitate al George Marshall College of International and Security Studies de la Garmisch, Germania.

Vorbește fluent limbile engleză și franceză.

S-a născut în 1969. Este căsătorit și are doi copii.

Declaraţie avere / interese