Informaţii de călătorie

Ungaria & Austria – Controale asupra vapoarelor ce navighează pe Dunăre

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
18.02.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze în Austria pe Dunăre cu privire la faptul că poliţia de frontieră austriacă va introduce, temporar, controale la frontierele fluviale. Astfel, poliţia de frontieră va solicita, atât navelor de marfă cât şi celor de pasageri, documentele care să ateste identitatea şi proprietarii navelor, precum şi date cu privire la membrii echipajului şi pasageri.

Totodată, prin sondaj, vor fi efectuate controale amănunţite asupra vapoarelor – cu verificarea tuturor compartimentelor – şi asupra persoanelor aflate la bord, care trebuie să manifeste disponibilitate în a dialoga cu angajaţii poliţiei de frontieră.

Având în vedere că această situaţie este temporară, se recomandă şi verificarea individuală a rutelor de călătorie avute în vedere de către persoanele interesate de tranzitarea fluvială a ţărilor dunărene.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.