Prima Pagina

Ungaria – Cod portocaliu de ploaie îngheţată

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
06.01.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Ungariei că Inspectoratul ungar de Meteorologie a emis atenţionare cod portocaliu de ploaie îngheţată, începând cu data de 6 ianuarie 2016 şi până la data de 7 ianuarie 2016 la miezul nopţii, pentru judeţele din centrul, sudul şi sud-vestul țării (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna şi Pest).

În dimineaţa zilei de 7 ianuarie 2016, în judeţele din sudul şi sud-vestul Ungariei vor fi căderi de zăpadă, stratul proaspăt depus putând ajunge la peste 20 de centimetri. În regiunea muntoasă Bakony, judeţul Veszprem, în noaptea de 6/7 ianuarie 2016 şi dimineaţa zilei de 7 ianuarie 2016, vântul va atinge viteze de 60 km/h, viscolind zăpada.

Cetăţenii români aflaţi în trafic pe teritoriul Ungariei şi care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă ”112”.

Se recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai cu autovehicule echipate cu pneuri/anvelope adecvate, să conducă cu viteză adaptată la condițiile meteorologice pe timp de iarnă și să respecte instrucțiunile poliției locale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte paginile dedicate www.mae.rohttp://www.mae.ro (Ghidul de călătorie pentru sezonul de iarnă) și http://www.meteoalarm.eu şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice