Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Radu Podgorean cu Huo Yuzhen, reprezentant special al MAE chinez pentru cooperarea 16+1

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.09.2015

Secretarul de stat pentru Analiză Politică și Relația cu Parlamentul Radu Podgorean, coordonator național al României în formatul de cooperare China – Europa Centrală și de Est,  a avut astăzi, 16 septembrie 2015, o întrevedere cu doamna Huo Yuzhen, reprezentant special al MAE chinez pentru cooperarea ‘16+1’.

Reuniunea a avut ca obiectiv evaluarea stadiului cooperării în acest format după Summitul de la Belgrad din decembrie 2014 și pregătirea viitoarei reuniuni la nivel de șefi de guverne, preconizată să aibă loc în luna noiembrie 2015, în R. P. Chineză.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiei bilaterale şi au convenit asupra încurajării şi promovării în continuare a contactelor politice şi a cooperării economice. Totodată, au exprimat încrederea că relaţiile foarte bune dintre România și R. P. Chineză, definite de Parteneriatul Amplu de Prietenie şi Cooperare (care anul trecut a împlinit 10 ani de existenţă), vor continua să se dezvolte activ şi pragmatic, inclusiv în direcţia concretizării proiectelor economice importante aflate pe agenda bilaterală.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice