Prima Pagina

Lansarea volumului ”România – patrimoniu cultural şi natural european”, în cadrul Expo Milano 2015

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.07.2015

Astăzi, 21 iulie 2015, a fost lansat, în cadrul Expo Milano 2015, volumul ”România – patrimoniu cultural şi natural european”, un proiect editorial apărut cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Volumul abordează aspecte pe care le regăsim în tematica expoziţiei mondiale și prezintă potenţialul pe care îl oferă România din punct de vedere natural, al resurselor, dar şi al imaginii.

Volumul reprezintă a treia apariție în seria de anuare culturale editate de Centrul Cultural Italo-Român și reuneşte studii umaniste din discipline diferite, fiind rezultatul unor cercetări privind prezenţa culturală românească în Italia, realizările culturale şi artistice ale unor personalităţi de origine română din domeniile artei, literaturii şi muzicii.

Ministrul Delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr a salutat evenimentul editorial. “Doresc să felicit Centrul Cultural Italo-Român și editura Rediviva, singura editură românească din Italia, pentru această carte-document, care vorbește despre prezența culturii românești în Italia. Faptul că lansarea volumului are loc în cadrul Expoziției Mondiale 2015 de la Milano, într-un cadru care apare ca un prototip al lumii globale, mi se pare elocvent pentru mesajul pe care îl transmite: Suntem o cultură a lumii, suntem o parte a dialogului dintre societăți și culturi!”, a transmis oficialul român.

Primele două volume din seria anuarelor culturale editate de Centrul Cultural Italo-Român s-au bucurat de un interes sporit din partea publicului român, dar şi italian, constituind o bază de cercetare pentru lucrări de licenţă, informaţii pentru cursul de Cultură şi Civilizaţie Românească din Italia, doctorate sau alte studii interdisciplinare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice