Centrul de presă

Arhitectul Pavilionului României, Radu Teacă, în dialog cu studenții de la Facultatea Politehnică de la Milano

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.04.2015

Arhitectul care a propus conceptul pavilionului Românei la Expo Milano 2015, Radu Teacă, va susţine luni, 27 aprilie 2015, la Universitatea Politehnică din Milano o prezentare pentru studenţii interesaţi de participarea României la expoziţia universală, ca parte a campaniei de promovare a pavilionului românesc. Comisarul General pentru România la Expo Milano, Georgian Ghervasie, va fi de asemenea prezent la evenimentul dedicat studenţilor Politehnicii din Milano şi presei italiene.

Prezentarea Pavilionului României viitorilor specialişti de la Universitatea Politehnică din Milano este o bună ocazie de a expune în faţa unui public avizat soluţia arhitecturală aleasă pentru a evidenţia conceptul de sustenabilitate şi care să ilustreze într-o manieră inteligentă şi uşor recognoscibilă, conceptul de armonie cu natura, prezentând, de asemenea, bogăţia culturală  şi tradiţiile româneşti. Întâlnirea cu mediul ştiinţific italian este un bun prilej de a promova creativitatea românească. Această invitație reprezintă o recunoaștere a valorii arhitecturale a Pavilionului României printre cele 54 pavilioane construite din cele 145 de ţări participante", consideră Georgian Ghervasie.

Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări organizate de Universitatea Politehnică din Milano care susţin tema Expo Milano „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă” sunt organizate sub egida „Building the Expo”. Până acum au mai susţinut prezentări Chile, Brazilia şi Marea Britanie, urmând să îşi prezinte pavilioanele şi Arabia Saudită, Spania şi Italia.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul universităţii la adresa: https://www.eventi.polimi.it/#romania-teaca.

Mai multe informaţii referitoare la participarea României la Expo Milano 2015 sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/expo-2015.