Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Carmen Liliana Burlacu a ambasadorului R. P. Chineze la Bucureşti, E.S. Xu Feihong

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.04.2015

Secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Liliana Burlacu l-a primit astăzi, 3 aprilie 2015, pe E.S. Xu Feihong, noul ambasador al R. P. Chineze la Bucureşti, la solicitarea acestuia.

Secretarul de stat român a exprimat încrederea că relaţiile excelente dintre cele două ţări vor continua să se aprofundeze, în toate domeniile, prin concretizarea proiectelor aflate pe agenda bilaterală şi identificarea unor noi domenii de cooperare.

La rândul său, ambasadorul Xu Feihong a exprimat speranţa că, pe durata mandatului său în România, vor fi finalizate multe dintre proiectele aflate pe agenda bilaterală sau regională şi va fi consolidată cooperarea dintre cele două ţari în plan internaţional.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiei bilaterale, cu accent pe cooperarea în domeniul economic. Ambasadorul Xu Feihong a prezentat în acest context proiectul „Noului Drum al Mătăsii”, elaborat de autorităţile de la Beijing, care prevede dezvoltarea cooperării bilaterale şi regionale cu România şi alte peste 60 de ţări, în mai multe domenii de interes comun.

În plus, având în vedere că, în acest an, se aniversează 70 de ani de la crearea ONU, a fost abordată şi tema privind reforma ONU, în general şi a Consiliului de Securitate al ONU, în mod special. S-a convenit organizarea de consultări periodice mai frecvente pe problematica ONU, date fiind complexitatea domeniilor abordate în cadrul ONU şi necesitatea de a avea un răspuns coordonat la provocările cu care confruntă comunitatea internaţională în prezent.

 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice