Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a ambasadorului Republicii Chile în România, Maria Eliana Cuevas Bernales, în vizită de rămas-bun, la încheierea mandatului

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.03.2015

Secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Burlacu a primit-o astăzi, 12 martie 2015, pe E.S. Maria Eliana Cuevas Bernales, ambasadorul Republicii Chile la Bucureşti, în vizită de rămas bun, la încheierea mandatului în România.

Secretarul de stat pentru afaceri globale a evidenţiat cursul ascendent al relaţiilor bilaterale în ansamblul lor şi contribuţia semnificativă a ambasadorului Republicii Chile la dezvoltarea şi diversificarea acestora în cursul mandatului de aproape cinci ani în România. Totodată, oficialul român a remarcat efortul constant depus de ambasadorul chilian pentru identificarea acelor sectoare ale cooperării bilaterale care oferă oportunităţi pe termen lung în relaţiile dintre România şi Republica Chile.

Ambasadorul Maria Eliana Cuevas Bernales s-a referit la deschiderea găsită şi la relaţiile foarte bune stabilite cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu celelalte autorităţi din România şi a mulţumit pentru sprijinul acordat în îndeplinirea cu succes a mandatului său în ţara noastră.

Oficialul chilian a subliniat că va continua să promoveze agenda bilaterală cu România în spiritul prieteniei dintre cele două state, consolidată de-a lungul celor 90 de ani de relaţii politico-diplomatice care se aniversează în acest an. 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice