Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale cu directorul executiv al Fundației Asia-Europa (ASEF)

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.02.2015

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, l-a primit astăzi, 19 februarie 2015, pe directorul executiv al Fundației Asia-Europa (ASEF), ambasadorul Zhang Yan, aflat într-un turneu în Europa.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evoluții înregistrate în formatul de cooperare Asia-Europa (ASEM), în urma Summit-ului ASEM de la Milano din 2014 și au avut un schimb de opinii cu privire la evenimentele din perioada următoare care vor fi organizate de către ASEF, precum şi la direcțiile viitoare de dezvoltare ale dialogului bi-regional în cadrul ASEM.

Secretarul de stat Carmen Burlacu a reafirmat sprijinul țării noastre pentru activitatea desfășurată de ASEF și dorința de a dezvolta noi proiecte de cooperare, mai ales între organizații culturale și academice din România și instituții similare din Asia, cu susținerea ASEF.

Directorul executiv al ASEF, ambasadorul Zhang Yan, a mulțumit pentru contribuția constantă a României la ASEM și ASEF şi a subliniat că unul dintre obiectivele vizitei sale este identificarea unor parteneri români pentru acțiuni comune, care să conducă la creșterea profilului relațiilor dintre Asia și Europa.

 

Informații suplimentare

Fondată în 1997, cu sediul la Singapore, Fundaţia Asia-Europa este singura instituţie din cadrul formatului de cooperare Asia-Europa şi reprezintă principala platformă pentru consolidarea relațiilor interumane în domeniile cultural, educaţional, social şi intelectual.

România a devenit membru ASEF prin asocierea la mecanismele ASEM, odată cu aderarea la Uniunea Europeană.

Ambasadorul Zhang Yan este primul director executiv al ASEF care face o vizită în România.