Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Radu Podgorean a ambasadorului agreat al Republicii El Salvador în România, cu reşedinţa la Viena, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.01.2015

Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a primit-o în audienţă astăzi, 28 ianuarie 2015, pe Carmen María Gallardo de Hernández, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador al Republicii El Salvador în România, cu reşedinţa la Viena. Secretarul de stat român i-a urat succes ambasadorului salvadorian în îndeplinirea mandatului său şi i-a transmis că Ministerul român al Afacerilor Externe îi va acorda întreg sprijinul în acest sens.

În cadrul întrevederii, cei doi demnitari au trecut în revistă atât stadiul şi perspectivele dialogului politic, cât şi posibilităţile de cooperare în domenii de interes comun, precum ştiinţă şi tehnologie, educaţie, energie, turism şi sănătate.

A fost exprimată, totodată, satisfacţia faţă de buna colaborare româno – salvadoriană în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite şi pentru sprijinul reciproc acordat în promovarea unor candidaturi importante. A fost subliniată importanţa valorificării oportunităţilor pentru ambele ţări oferite de apartenenţa lor la organizaţiile regionale din Europa şi America Centrală.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice