Prima Pagina

Lista instituţiilor mass-media care au acreditat reprezentanţi interni la Biroul Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate la alegerile pentru Preşedintele României din 2014 – Turul II

 1. SOCIETATEA ROMÂNĂ DE TELEVIZIUNE
 2. SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
 3. ANTENA 3 S.A.
 4. SC RCS&RDS SA – DIGI 24 HD
 5. NEPTUN TV
 6. ROMÂNIA TV
 7. AGERPRES
 8. MEDIAFAX
 9. PRO TV
 10.  NAŞUL TV – S.C. NAŞUL, PRIETENII DE PRETUDINDENI ŞI ASOCIAŢII S.A.
 11.  REALITATEA TV
 12.  ADEVĂRUL
 13.  COTIDIANUL
 14.  INQUAM PHOTOS

 

 

Notă:

Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, numai dacă prezintă actul de acreditare, care este valabil şi în copie, precum și actul de identitate. Acestea nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă electorală, precum şi încălcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditării de către biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votării, îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare.

La biroul electoral al secţiei de votare, persoanele acreditate pot staţiona numai în spaţiul stabilit în acest sens în sala de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare. Acreditarea permite accesul titularului acesteia şi în spaţiul special amenajat în acest sens la biroul electoral judeţean, al sectorului municipiului Bucureşti sau la biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate care a emis acreditarea.

Potrivit art. 2 al Deciziei 70/2014 a Biroului Electoral Central, persoanele acreditate prevăzute la art. 47 alin. (2) lit. a) şi b) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care îşi vor desfăşura activitate în birourile electorale ale secţiilor de votare, potrivit art. 47 alin (9) şi (10), au posibilitatea de a prelua imagini şi/sau sunet, numai cu aprobarea biroului electoral al secţiei de votare şi în măsura în care nu aduce atingere bunei desfăşurări a procesului electoral.