Prima Pagina

Thailanda

Ultima actualizare: 
04.12.2019

 

1. Informaţii generale

La data de 02 august 2019, în capitala Regatului Thailandei au avut loc trei atentate cu bombă, soldate cu victime.

Având în vedere că există riscul producerii unor evenimente de natură să afecteze semnificativ securitatea personală, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care vizitează R. Thailandei să urmărească informările cu privire la mediul de securitate local, să evite zonele aglomerate, mai ales din capitala Bangkok și să aibă permanent asupra lor documente de identitate, pe care să le poată prezenta la solicitarea autorităților care asigură ordinea publică.

Cetăţenii români, care se află în R. Thailandei sau doresc să se deplaseze în această ţară, sunt sfătuiţi să evite zonele în care au loc demonstraţii, să manifeste atenţie sporită în locurile publice, inclusiv în zonele turistice.

Este recomandată evitarea călătoriilor în următoarele provincii din sudul extrem al ţării: Pattani, Narathiwat, Yala şi Songkhla.

Climatul de securitate în aceste regiuni este deosebit de volatil şi turiştii se pot expune riscului de a fi victime colaterale ale actelor de violenţă.

Atenţie! Deţinerea, distribuirea şi fabricarea de droguri sunt pedepsite extrem de sever în Thailanda, inclusiv prin pedeapsa cu moartea.

În perioada mai-octombrie, când este sezonul ploios în cea mai mare parte a Thailandei, se recomandă cetăţenilor români să respecte cu stricteţe sfaturile autorităţilor locale şi să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele afectate.

 

2. Contactarea autorităţilor române

Cetăţenii români care se deplasează în R. Thailandei sau care se află deja pe teritoriul acestui stat, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României din Bangkok şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale la adresa de e-mail bangkok@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bangkok: +66-(0)-2-240.25-21 și +66-(0)-2-240.25-23, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în R. Thailandei: +66-863-639-118.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bangkok.mae.ro, www.mae.rowww.consularprotection.eu și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.
 

3. Alte recomandări

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

MAE recomandă cetăţenilor români care se află deja în Thailanda:

  • Să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale.
  • În timpul deplasării cu maşina, geamurile trebuie să rămână tot timpul ridicate, iar uşile, blocate.
  • Să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale;
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
  • Să posede în permanenţă asupra lor o copie a paşaportului pentru a o prezenta autorităţilor thailandeze, ori de câte ori li se solicită acest lucru, menţionând că originalul poate fi găsit la hotelul în care sunt cazaţi. Au fost semnalate cazuri în care turiştii au fost reţinuţi pentru că nu au putut fi identificaţi. Pentru evitarea unor asemenea situaţii, cetăţenii români sunt sfătuiţi să coopereze cu bunăvoinţă cu personalul de securitate la cererea acestora de prezentare a documentelor de călătorie şi să furnizeze explicaţii dacă este cazul.

 

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică (http://insp.gov.ro) sau unui cabinet de vaccinări internaţionale (http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori/85-cabinete-vaccinari-internationale) şi să acceseze, pentru informaţii suplimentare, site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori) şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics).

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice