Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul emiratez, Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
24.09.2014

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut miercuri, 24 septembrie 2014, la New York, în marja participării la cea de-a 69-a Adunare Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întrevedere cu omologul emiratez, Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Agenda discuţiilor a urmărit aspecte de ordin bilateral, precum şi ultimele evoluţii privind situaţiile de criză din Orientul Mijlociu. A fost subliniat interesul comun al ambelor ţări de a consolida dialogul politic şi cooperarea economică bilaterală, prin intensificarea contactelor pe toate palierele. Ministrul emiratez de externe a acceptat invitaţia de a efectua o vizită în România în perioada următoare, prilej cu care ar urma să fie semnate o serie de acorduri bilaterale. 

Referindu-se la cooperarea în plan economic, cei doi miniştri de externe au reliefat dezvoltările pozitive din cadrul economiilor ţărilor lor şi s-au pronunţat în favoarea creşterii investiţiilor reciproce şi a segmentului de afaceri în relaţia economică bilaterală. Ministrul Titus Corlăţean a exprimat, în numele Guvernului României, interesul în ceea ce priveşte atragerea de investiţii emirateze în economia naţională. La rândul său, Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan a confirmat interesul părţii emirateze pentru extinderea cooperării economice cu România. Totodată, părţile au salutat reluarea, în luna iunie a acestui an, a lucrărilor Comisiei mixte şi au evidenţiat semnificaţia acestui format de lucru pentru aprofundarea cooperării sectoriale bilaterale.

Cei doi miniştri au evidenţiat necesitatea completării şi diversificării cadrului juridic bilateral, care să permită dezvoltarea cooperării româno - emirateze în multiple domenii: politic, economic, afaceri interne, educaţie şi cultură.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice