Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a unei delegaţii guvernamentale din Suedia

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.09.2014

Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a primit astăzi, 19 septembrie 2014, o delegaţie suedeză ai organizaţiei „Network for Roma EU Migrants” din Regatul Suediei, formată din Thomas Hammarberg – fost comisar pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Mats Åberg – fost ambasador al Suediei în România şi Hans Caldaras - activist rom.

Întâlnirea a constituit o oportunitate pentru efectuarea unui schimb de opinii pe tema incluziunii sociale a romilor şi a celor mai bune practici pentru atingerea acestui obiectiv.

Secretarul de stat român a subliniat nivelul bun al cooperării româno-suedeze într-o paletă largă de sectoare de activitate, atât în cadru bilateral cât şi la nivelul Uniunii Europene, evidenţiind în acelaşi timp potenţialul dezvoltării acesteia. Pe subiectul incluziunii sociale a romilor, secretarul de stat Radu Podgorean a prezentat cadrul strategic naţional în materie şi a punctat principalele măsuri de incluziune adoptate de statul român.

De asemenea, reprezentanţii „Network for Roma EU Migrants” au prezentat situaţia romilor în Suedia, precum şi viziunea acestei organizaţii pe tema incluziunii sociale a romilor, inclusiv din perspectiva cooperării româno-suedeze.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice