Prima Pagina

Algeria

Ultima actualizare: 
25.03.2017


1. Informaţii generale

Pentru siguranţa cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Algeria, Ministerul Afacerilor Externe recomandă să evite deplasările în cartierele populare din marile oraşe şi deplasarea cu maşina pe timpul nopţii în afara localităţilor.

Ameninţarea teroristă pe teritoriul Algeriei s-a redus considerabil după atentatul terorist din localitatea In Amenas (ianuarie 2013) ca urmare a măsurilor adoptate de autorităţi ce au vizat cu prioritate securitatea cetăţenilor străini. Totuşi forţele armate şi jandarmeria identifică şi neutralizează săptămânal nuclee sau terorişti izolaţi, precum şi depozite de arme şi muniţie. Regiunile cele mai expuse sunt frontierele cu Libia, Mali şi Tunisia precum şi zonele muntoase din departamentele Tizi Ouzou, Bouina, Boumerdés, Constantin și Tipaza. Cetățenii români care sunt nevoiți să se deplaseze în zonele menționate sunt sfătuiți să solicite măsuri suplimentare de pază de la autorități și firmele angajatoare.

Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în timpul deplasării dumneavoastră în Algeria, este indicat să vă informaţi, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, vă recomandăm să accesaţi periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).2. Contactarea autorităţilor române

Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Algeria sau vă aflaţi deja pe teritoriul acestei ţări, vă sfătuim să vă adresaţi Ambasadei României la Alger şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.3. Alte recomandări

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Pentru siguranţa dumneavoastră, în cazul în care sunteţi nevoit să călătoriţi în Algeria:

  • Respectaţi anunţurile sau indicaţiile autorităţilor locale, în toate împrejurările.
  • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zonele  de frontieră cu Libia și Mali în special.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută şi un comportament decent în public.
  • Recurgeţi la operatori turistici acreditaţi şi nu vă îndepărtaţi de grupul turistic.
  • Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice