Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a Ambasadorului Republicii Kazahstan la Bucureşti, Daulet Batraşev, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.09.2014

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, l-a primit astăzi, 16 septembrie 2014, pe ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet Batraşev, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar.

În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte privind calendarul contactelor politice bilaterale pentru perioada următoare, în perspectiva extinderii şi diversificării relaţiilor dintre România şi Kazahstan. În planul colaborării economice, ambele părţi au remarcat că volumul schimburilor economice bilaterale nu reflectă pe deplin potenţialul existent şi au subliniat necesitatea valorificării mai bune a oportunităţilor de cooperare în acest domeniu. Au discutat, de asemenea, despre dezvoltarea cooperării în domeniul cultural şi educaţional, turism, tineret şi sport, remarcând şi deschiderea, la 24 ianuarie 2014, a Lectoratului de Limbă Română în cadrul Universităţii de Stat din Karaganda, unde există o comunitate importantă de români.
 

Informaţii suplimentare:

Relaţiile diplomatice dintre România şi Republica Kazahstan au fost stabilite în 1992. Misiunea diplomatică a Republicii Kazahstan în România a fost deschisă în septembrie 2003, fiind ridicată la rang de Ambasadă în 2012. E.S.Domnul Daulet Batraşev este primul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Kazahstan în România. Republica Kazahstan este cel mai mare partener economic al României din Asia Centrală, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat o dezvoltare dinamică în ultima perioadă, în anul 2013 volumul total al schimburilor comerciale ale României cu  Kazahstanul fiind de  2.432,86  milioane dolari SUA.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice