Centrul de presă

Vizita oficială a secretarului de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu, în Singapore

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.09.2014

p>Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu a efectuat, în perioada 1-2 septembrie 2014, o vizită oficială în Singapore. Cu această ocazie a avut o serie de întrevederi cu al doilea ministru al afacerilor externe, Grace Fu, cu directorul executiv al Asia-Europe Foundation (ASEF) și reprezentanți ai Federației de afaceri din Singapore.

În cadrul discuțiilor de la MAE a fost subliniat interesul pentru intensificarea dialogului politic bilateral, stimularea schimburilor economice și identificarea unor noi proiecte de colaborare în diverse domenii de interes reciproc, de exemplu prin adoptarea unui program executiv pentru dezvoltarea schimburilor în cultură, educație, sport, turism și tineret. Au fost abordate totodată și problemele internaționale de actualitate (criza din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu, precum și evoluțiile politice și instituționale de la Bruxelles, UE și NATO).

La întrevederea cu ambasadorul Zhang Yan, director executiv al Asia-Europe Foundation (ASEF) a fost discutată cooperarea din cadrul ASEM și rolul ASEF în dezvoltarea dialogului și colaborării concrete dintre statele Uniunii Europene și cele din regiunea Asia Pacific, precum și perspectiva realizării unor proiecte sub auspiciile ASEF în România.

Discuțiile de la Federația de afaceri din Singapore (SBF) au vizat identificarea unor posibilități concrete prin care schimburile economice să reflecte mai bine potențialul semnificativ de cooperare existent între cele două țări. A fost convenită organizarea unor vizite bilaterale și a unor misiuni economice pentru identificarea unor proiecte comune, în domenii precum: agricultură și produse alimentare, industrie, IT și comunicații, servicii financiare, administrație urbană și protecția mediului.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice