Centrul de presă

Consultări bilaterale la nivel de secretar de stat între ministerele de externe ale României şi Republicii Indonezia

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
01.09.2014

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu, a condus, în perioada 28-31 august 2014, cea de-a 5-a rundă a consultărilor bilaterale între ministerele de externe ale României şi Republicii Indonezia, care au avut loc la Bali. Delegaţia MAE indonezian a fost condusă de către ambasadorul Dian Triansyah Djani.

A fost trecut în revistă stadiul actual şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe consolidarea dialogului politic în perioada următoare, inclusiv prin schimburi de vizite la nivel guvernamental și parlamentar.

A fost convenită actualizarea cadrului juridic bilateral în vigoare şi inițierea de negocieri pentru completarea acestuia în domeniile de interes reciproc, inclusiv semnarea unui program executiv pentru cooperare în educație, cultură, cercetare, sport, turism și tineret.

Ambele părți au subliniat necesitatea dezvoltării cooperării economice bilaterale, prin sprijinirea ministerelor de resort și a comunităților de afaceri din cele două țări pentru identificarea unor proiecte semnificative în domeniile de interes comun (agricultură, energie, transporturi, industria ușoară, turism și IMM-uri).

Cei doi oficiali au avut totodată un schimb de vederi asupra problemelor internaționale de actualitate și au convenit continuarea dialogului și cooperării bilaterale în cadrul ASEM, UE-ASEAN și al altor organizații internaționale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice