Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe Titus Corlăţean cu ambasadorii statelor asiatice acreditaţi la Bucureşti

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
30.05.2014

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat astăzi, 30 mai 2014, la o întâlnire de lucru cu ambasadorii statelor asiatice acreditaţi la Bucureşti. Reuniunea a fost organizată de ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, care asigură președinția rotativă a grupului ambasadorilor asiatici.

Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii asupra relaţiilor dintre România şi țările de pe continentul asiatic, respectiv UE şi statele asiatice precum şi pe marginea principalelor teme de actualitate ale agendei internaţionale. Ministrul afacerilor externe a subliniat importanţa acordată dezvoltării unor relaţii apropiate cu partenerii asiatici în domeniul dialogului politico-diplomatic, al schimburilor economice, respectiv al schimburilor inter-umane.

O atenție specială a fost acordată cooperării între statele europene și cele asiatice în formatul Asia-Europa (ASEM), unde România joacă un rol activ, în domenii precum dezvoltarea regională și managementul resurselor de apă. Au fost abordate, de asemenea, aspecte privind colaborarea în forurile internaţionale, în special în cadrul ONU.