Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a ambasadorului agreat al Republicii Gambia, Ousman Badjie, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.05.2014

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, l-a primit astăzi, 7 mai 2014, pe ambasadorul agreat al Republicii Gambia în România, Ousman Badjie, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. Demnitarul român i-a urat ambasadorului gambian mult succes în activitatea pe care o va desfăşura în timpul mandatului său în România şi l-a asigurat de întregul sprijin al autorităţilor române pentru demersurile sale de dezvoltare a cooperării dintre România și Republica Gambia.

A fost apreciată tendinţa pozitivă de dezvoltare a relaţiilor bilaterale şi necesitatea de a identifica noi oportunităţi de cooperare în domenii de interes reciproc, cu accent pe dimensiunea economică. Ambele părți au susținut necesitatea ca dialogul politic să susţină dezvoltarea cooperării în domeniile economiei, cu accent pe energie, sănătății, educației şi formării profesionale şi agriculturii.

A fost subliniată intenţia României de a participa la formarea profesională a cadrelor şi de a oferi expertiză în diferite domenii. De asemenea, a fost evidenţiată  importanţa pe care România o acordă spaţiului african în contextul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Uniunea Africană.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice