Sfaturi utile

Respectați mediul înconjurător !

 

De maniera în care ne comportăm în societate, fie că suntem în ţară sau în străinătate, ca turişti sau pentru a munci, de modul în care înţelegem să respectăm natura, depinde percepţia pe care cetăţenii străini şi-o formează despre România.

România a semnat Protocolul de la Kyoto care are drept obiectiv reducerea emisiilor de gaze care produc efectul de seră şi s-a angajat, în cadrul Uniunii Europene, să crească până în anul 2020, eficienţa energetică şi ponderea energiilor regenerabile cu 20%.

Numai acţiunea cumpătată a fiecăruia dintre noi va duce la atingerea acestor obiective de care vor beneficia în primul rând generaţiile viitoare. Respectul pentru mediu e un prim pas.

Comportamentul eco-responsabil este o stare de spirit care se referă, în primul rând, la adoptarea unor gesturi simple, aparent mici, dar având efecte benefice, în vederea reducerii impactului negativ asupra mediului prin reducerea cantităţii gazelor cu efect de seră din atmosferă, a cantităţilor de poluanţi, deşeuri, ape uzate şi a consumului de apă, energie, materiale, carburanţi.

În vederea promovării unui comportament eco-responsabil în rândul turiştilor români, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Unitatea de Politici Publice, a elaborat un "Ghid al Eco-Turistului". Acesta prezintă instrumente simple, practice, care se află la îndemâna oricărui cetăţean, pentru a proteja mediul înconjurător. Vă invităm să-l descoperiţi. Restul depinde de fiecare dintre noi.