Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, a ambasadorului agreat al Republicii Panama, Aymard Jimenez Granda, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.01.2014

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, l-a primit în audienţă astăzi, 13 ianuarie 2014, pe Aymard Jimenez Granda, ambasadorul agreat al Republicii Panama în România (cu reşedinţa la Atena), pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Demnitarul român i-a urat ambasadorului panamez mult succes în activitatea pe care o va desfăşura în timpul mandatului său în România şi l-a asigurat de întregul sprijin al autorităţilor române pentru demersurile sale de dezvoltare a cooperării dintre România și Republica Panama. La rândul său, ambasadorul panamez a prezentat planurile de dezvoltare puse în practică de autoritățile sale, în contextul construirii alături de cunoscutul Canal Panama a unui al doilea canal, după cum și oportunitățile de cooperare pe care această evoluție le poate oferi.

Cei doi oficiali au avut un schimb de vederi cu privire la situaţia actuală şi la perspectivele relaţiilor bilaterale, iar în acest sens au exprimat interes pentru dinamizarea colaborării româno-panameze, atât în ceea ce privește dialogul politic, cât și la nivelul cooperării concrete în plan sectorial. Au fost astfel evocate ca zone de interes construcția de vapoare, sectorul IT, sau producția de echipament medical. Domeniul învățământului, al sănătății sau al culturii reprezintă de asemenea zone cu potențial important pentru cooperarea bilaterală.

În cursul audienţei au fost discutate și subiecte legate de cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, cu accent pe conlucrarea în cadrul ONU, inclusiv din perspectiva susținerii reciproce de candidaturi în alegerile pentru organele și instituțiile forului mondial.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice