Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ministrul afacerilor externe și emigranților al Republicii Libaneze, Adnan Mansour

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
27.09.2013

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut vineri, 27 septembrie 2013, o întrevedere cu ministrul libanez al afacerilor externe și emigranților, Adnan Mansour, în marja celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Cei doi miniştri au notat nivelul excelent al dialogului politico-diplomatic bilateral, inclusiv pe segmentul diplomației parlamentare.

În ceea ce priveşte relaţiile economice şi comerciale, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia faţă de dinamismul investitorilor libanezi în România, care ocupă primul loc în topul investitorilor arabi. Alături de palierul economic și comercial, au fost evocate oportunități de dezvoltare a legăturilor culturale, prin intermediul cooperării în cadrul francofon sau pe linia universitară.

Cu ocazia întrevederii, cei doi miniștri au avut și un schimb de vederi asupra subiectelor de actualitate de pe agenda Adunării Generale a ONU,  abordând evoluţiile din Orientul Mijlociu şi, în mod special, situaţia din Siria, ale cărei evoluții constituie un prilej de adâncă îngrijorare pentru ambele părți. Ministrul român a deplâns drama umanitară cu care se confruntă poporul sirian și a exprimat sprijinul pentru continuarea politicii de dezasociere a Libanului faţă de conflictul din țara vecină. În acest context, a reiterat susținerea fermă a României pentru menținerea stabilității Libanului. Totodată,  a adresat mulţumiri pentru sprijinul constant al autorităţilor libaneze în evacuarea cetăţenilor români din Siria. Nu în ultimul rând, cei doi interlocutori au subliniat importanța unei soluții politice la criza din Siria, prin intermediul organizării, cât mai curând posibil,  a conferinței Geneva II.

La finalul întrevederii, șeful diplomației române a adresat omologului libanez invitația de a efectua o vizită oficială la București, la o dată ce urmează a fi convenită de comun acord, pe canale diplomatice.

 

Alte articole pe aceeaşi temă