Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu Nabil El Araby, Secretarul General al Ligii Statelor Arabe

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
27.09.2013

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut vineri, 27 septembrie 2013, o întrevedere cu Secretarul General al Ligii Statelor Arabe, Nabil El Araby, în marja celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă evoluţiile politice şi de securitate regionale şi internaţionale, cu accent pe criza din Siria. În context, cei doi oficiali şi-au exprimat preocuparea pentru situaţia umanitară gravă care afectează populaţia din Siria şi din ţările vecine.

Ministrul român a evidenţiat rolul Ligii Statelor Arabe şi al secretarului general al acesteia în vederea medierii unui dialog între regimul sirian şi opoziţie, precum şi în acordarea de asistenţă refugiaţilor sirieni.

În acest context, şeful diplomaţiei române a salutat rezoluţiile adoptate recent la Consiliul Interministerial al Ligii Statelor Arabe referitoare la folosirea armelor chimice.

Ministrul român de externe a exprimat aprecierea pentru rolul jucat de Liga Statelor Arabe şi de Secretarul General în susţinerea proceselor de transformări structurale şi de tranziţie către democraţie începute în cadrul Primăverii Arabe, în ţările din regiune.

Având în vedere experienţa recentă de tranziţie a României, şeful diplomaţiei române a exprimat disponibilitatea ţării noastre de a pune la dispoziţia Ligii Arabe, precum şi a tuturor statelor interesate din regiune, expertiza sa în materie de democratizare, construcţie şi reconstrucţie instituţională.

 

Alte articole pe aceeaşi temă