Centrul de presă

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, la reuniunea ministerială a grupului „Prietenii Poporului Sirian”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.09.2013

Ministrul afacerilor externe al României, Titus Corlăţean, a participat joi, 26 septembrie 2013, în marja celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la reuniunea ministerială a grupului „Prietenii Poporului Sirian”. La reuniune a fost invitată conducerea Coaliţiei Naţionale Siriene a Forţelor Revoluţionare şi de Opoziţie (CoNS), în frunte cu preşedintele Ahmad Al-Assi Al-Jarba.  

Reuniunea, organizată la iniţiativa ministrului francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, a constituit un prilej pentru CoNS de a-şi prezenta viziunea faţă de perspectivele soluţionării politice a crizei siriene, faţă de viitorul Siriei în perioada post-conflict, precum şi pentru statele membre ale grupului „Prietenii Poporului Sirian” de a-şi reafirma sprijinul pentru eforturile constructive ale opoziţiei siriene moderate.

În cadrul reuniunii au luat cuvântul, între alţii, şefii diplomaţiilor franceze, americane, britanice, saudite şi qatareze. Ministrul francez de externe a anunţat, cu această ocazie, o contribuţie suplimentară, de 20 milioane Euro, din partea ţării sale, în favoarea populaţiei siriene afectate şi a refugiaţilor sirieni din ţările vecine. La rândul său, secretarul de stat american, John Kerry, a subliniat imposibilitatea soluţionării conflictului din Siria pe cale militară, pledând pentru o soluţie politică, cu implementarea aspectelor convenite cu ocazia primei reuniuni de la Geneva a Grupului de Contact pentru Siria, şi în favoarea unor eforturi mai susținute pentru organizarea Conferinţei Geneva II.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice