Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ministrul afacerilor externe şi justiţiei al Republicii Singapore, Kasiviswanathan Shanmugam

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
27.09.2013

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut la New York, la data de 26 septembrie 2013, în marja Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întâlnire cu Kasiviswanathan Shanmugam, ministrul afacerilor externe al Republicii Singapore, deţinător şi al portofoliului justiţiei.

Cei doi miniştri au discutat aspecte de interes comun ale relaţiei bilaterale şi posibilităţi de dezvoltare a acesteia. Astfel, a fost subliniată dorința ambelor părți de a fi realizată o nouă rundă  de consultări între ministerele afacerilor externe și de a identifica posibilități pentru participarea  unor tineri diplomați la cursurile de pregătire oferite de instituțiile specializate din România, respectiv din Singapore.

Ministrul român al afacerilor externe a subliniat disponibilitatea ţării noastre de punere în valoare a potenţialului real de schimburi economice dintre România şi Singapore în contextul economic post-criză, aceasta cu atât mai mult cu cât Singapore este un vector activ al globalizării în regiunea ASEAN.

Au fost subliniate domeniile de performanţă în colaborarea dintre cele două ţări, și anume cooperarea în domeniul asistenţei pentru dezvoltare, colaborarea în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite şi al organizaţiilor specializate din sistemul ONU, precum și între organizațiile regionale din Europa şi Asia de Sud-Est.

Printre subiectele abordate a fost amintit și cazul fostului consul român la Singapore, părțile informându-se asupra stadiului desfășurării procedurilor judiciare cu accentuarea ideii, de ambele părți, că justiția trebuie să își urmeze cursul, fără niciun fel de ingerințe și cu respectarea deplină a independenței exercitării actului de justiție.

 

Alte articole pe aceeaşi temă