Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Mihail Dobre a ministrului economiei din Republica Islamică Afganistan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.09.2013

Secretarul de stat pentru afaceri globale Mihail Dobre l-a primit astăzi, 26 septembrie 2013, pe Abdul Hadi Arghandiwal, ministrul economiei al Republicii Islamice Afganistan, care efectuează o vizită în România ca invitat la conferința organizată de Aspen Institute Romania cu tema „Bucharest Forum 2013 – Anchoring the Silk Road, linking three Seas: Caspian, Black Sea and the Adriatic”.

În cadrul întrevederii, demnitarul român a exprimat aprecierea pentru evoluţiile recente pozitive din Republica Islamică Afganistan şi a reiterat sprijinul României pentru dezvoltarea democratică a acestei ţări, în conformitate cu angajamentele asumate la Summit-ul NATO de la Chicago pe palier militar (mai, 2012), respectiv Conferinţa Donatorilor de la Tokyo pe palier civil (iulie, 2012).

Ministrul afgan a exprimat recunoştinţa guvernului ţării sale pentru contribuţia României la stabilizarea Afganistanului prin participarea la misiunea ISAF.

Au fost abordate perspectivele colaborării bilaterale, cu accent pe consolidarea capacităţii instituţionale, proiecte de infrastructură, exploatarea de resurse naturale (minereuri, petrol şi gaze). A fost totodată formulată dorinţa ambelor părţi de a se identifica prin dialog domenii de interes comun, care să contribuie la dezvoltarea schimburilor economice.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice