Centrul de presă

Deschiderea oficială a Reuniunii Anuale a Diplomației Române, 2013

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
26.08.2013

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 27-29 august 2013, Reuniunea Anuală a Diplomației Române. Evenimentul este dedicat Corpului diplomatic și consular român și constituie un bun prilej pentru evaluarea activității diplomatice desfășurate în ultimul an și pentru stabilirea principalelor direcții de acțiune pe termen mediu și lung.

La deschiderea oficială vor participa membri ai Guvernului şi ai Parlamentului României, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, şefii de misiuni diplomatice ai României, consuli generali, directorii institutelor culturale româneşti, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic străin acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai societăţii civile, mediului academic şi de afaceri, mass-media.

Deschiderea oficială a Reuniunii diplomației de către ministrul afacerilor externe va avea loc marţi, 27 august, de la ora 13.30, în prezența Preşedintelui Senatului, Crin Antonescu și a Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Reuniunea din acest an are ca invitaţi speciali pe ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Linas Antanas Linkevicius, țară care deține Președinția rotativă a UE şi pe viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene al R. Moldova, Natalia Gherman.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul sesiunilor tematice de lucru se numără: afacerile europene, Vecinătatea estică, provocări la adresa securităţii şi impactul asupra politicii externe a României, relaţiile României cu actori globali din zonele Asia-Pacific, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu, modalităţi de sprijinire a comunităților românești din străinătate, diplomația economică, diplomația culturală.

”Reuniunea, organizată, ca în fiecare an, în preajma Zilei Diplomației române, ne permite o radiografiere realistă și pragmatică a îndeplinirii obiectivelor de politică externă pe care ni le-am stabilit. Totodată, Reuniunea Diplomaţiei Române reprezintă  prilejul pentru o analiză aprofundată a activității diplomației române, dar și a dificultăților și provocărilor cu care se confruntă corpului diplomatic român, ținând cont de transformările de pe scena internațională și de evoluțiile economice în plan european şi global”, a declarat ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean referitor la acest eveniment de tradiţie.

 

Informații suplimentare:

Accesul presei acreditate la sesiunile publice ale Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române va fi permis pe bază de ecuson. Acesta se poate ridica în intervalul orar 12.30-13.30, marţi, 27 august, de la biroul de acreditare (hotel Marriott, în faţa sălii Constanţa). Menţionăm că pentru ridicarea ecusonului este necesară prezentarea legitimaţiei de presă şi a unui act de identitate.

Rugăm reprezentanţii mass-media care vor acoperi şi sesiunile din 28 august să aibă asupra lor ecusonul de acces.

Toate informațiile referitoare la acest eveniment, precum și o fotocronică vor fi disponibile pe site-ul MAE. Regăsiţi, în anexă, programul de presă.

 

Alte articole pe aceeaşi temă