Sfaturi de călătorie

Ghiduri de călătorie

 

Ghid de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă

Ministerul Afacerilor Externe a elaborat un Ghid pentru cetăţenii români care intenţionează să călătorească în perioada Sărbătorilor de iarnă în ţări din Europa. Acesta sintetizează informaţii specifice de călătorie pentru ţările cele mai vizitate în aceste zile. 

Pentru a descărca Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă, click AICI.

 


 

 

Ghid de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în state din Asia

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că de la 17 noiembrie 2011, cetăţenii români pot consulta pe site-ul MAE, Ghidul de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în state din Asia. Acest material de interes public prezintă condiţiile specifice de intrare şi regimul de şedere în ţările respective, precum şi informaţii practice cu privire la formalităţile care trebuie îndeplinite de cetăţenii români la intrarea pe teritoriul acestor state.

Pentru a descărca Ghidul de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în state din Asia, click AICI.

 


 

Ghidul serviciilor consulare

Ghidul se adresează cetăţenilor români care intenţionează să călătorească sau se află deja în afara graniţelor ţării. Accidentele, îmbolnăvirea, decesul unei persoane apropiate, dezastrele şi catastrofele naturale sunt momente dificile pentru oricine, oriunde s-ar afla. Cu atât mai mult pentru cei care se află în străinătate, unde nu dispun de toate resursele necesare. Ghidul conţine câteva elemente de bază care vă pot ajuta să fiţi în siguranţă atunci când vă aflaţi în afara ţării şi să rezolvaţi o serie de situaţii nedorite şi neprevăzute. Ghidul vă oferă şi informaţii despre cum vă poate ajuta Ministerul Afacerilor Externe, prin ambasadele şi oficiile consulare din străinătate.

Pentru a descărca Ghidul serviciilor consulare, click AICI.

  


 

Pliant "Asistenţă şi protecţie consulară acordată cetăţenilor români"

MAE îşi propune ca prin intermediul acestui material să crească gradul de conştientizare în rândul cetăţenilor români asupra tipului de asistenţă consulară şi protecţie consulară oferite de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate, dar şi de statele membre ale Uniunii Europene. Acest pliant va fi distribuit prin intermediul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare din străinătate tuturor cetăţenilor români în momentul eliberării noilor documente de călătorie.

Pentru a descărca pliantul "Asistenţă şi protecţie consulară acordată cetăţenilor români", click  AICI.

 


 

Ghid de informare privind traficul de persoane

Ghidul are ca principal obiectiv conştientizarea riscurilor traficului de persoane din străinătate, precum şi asistenţa consulară de specialitate pe care reprezentanţele României o pot acorda cetăţenilor români care devin victime ale traficului de persoane în afara graniţelor. Ghidul a fost realizat cu sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Pentru a descărca Ghidul de informare privind traficul de persoane, click AICI.

 


 

Ghid privind asistenţa medicală

Ghidul cuprinde o serie de informaţii utile privind încheierea unei asigurări medicale pentru cetăţenii care călătoresc în diferite state, principalele norme de igienă care trebuie respectate şi recomandări pentru cetăţenii care decid să se deplaseze în străinătate pentru a urma un tratament medical. Ghidul privind asistenţa medicală a fost realizat de către Departamentul Consular, cu sprijinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi în colaborare cu misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Pentru a descărca Ghidul privind asistenţa medicală, click  AICI.